Publicitat
Publicitat

CULTURA

La 'Mequinensa' de Jesús Moncada, al teatre

L'espectacle, que explica l'agonia del poble de Mequinensa quan va desaparèixer sota les aigües, es representarà al Fortuny de Reus, al Teatre Municipal de Girona i al TNC

L'arribada a Mequinensa d'un nou secretari del jutjat és l'excusa argumental que ha utilitzat Marc Rosich per construir 'Mequinensa', una obra que se submergeix en el món literari de Jesús Moncada. 'Camí de sirga', 'Cabòries estivals', 'Històries de la mà esquerra', 'El Cafè de la Granota' i 'Calaveres atònites' són els cinc llibres de Moncada que s'entreteixeixen en aquesta obra teatral. 

L'escriptor Jesús Moncada va néixer a l'antic poble de Mequinensa, al Baix Cinca, un punt fronterer amb Aragó a la Franja de Ponent, l'any 1941 i va morir el 2005. El municipi pràcticament va desaparèixer a principis dels 70, ja que s'hi va construir la presa de Mequinensa i el pantà de Riba-Roja, i posteriorment, es va construir un poble nou. Segons el director de l'espectacle Xicu Masó, a l'any 71 el poble va deixar d'existir com a tal i Moncada amb el relat dels fets no volia que Mequinensa es deprimís. Amb l'obra, volien explicar l'agonia d'un poble que desapareix.

'Mequinensa' és una producció del TNC i de Bitò Produccions, amb la col·laboració del CAER, que s'estrenarà aquest dissabte 21 al Teatre Fortuny de Reus i es podrà veure també el diumenge; es representarà al Teatre Municipal de Girona el 27 d'abril i a la Sala Petita del TNC es representarà del 10 de maig al 17 de juny.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT