L'assistència de professionals al Mercat de Música Viva de Vic s'incrementa un 23%

La 26a edició es tanca aquest dissabte amb concerts de Manel, Joan Colomo, i Anna Roig i l'Ombre de ton Chien, entre d'altres

El Mercat de Música Viva de Vic tanca aquest dissabte la 26a edició mantenint el moderat optimisme de l'any passat i amb xifres d'activitat que consoliden el model en temps de crisi. L'aspecte més significatiu és l'increment d'un 23% de la participació professional, que ha passat dels 725 inscrits del 2013 a 867, un terç dels quals són programadors. Marc Lloret, director artístic del mercat juntament amb Oriol Roca, destaca la presència significativa de professionals belgues, francesos i alemanys, i també del Brasil, Mèxic i els Estats Units. De fet, la presència internacional ha pujat un 22% respecte a l'any passat.

Segons Lloret, aquest increment de professionals és "satisfactori" perquè demostra que "el sector aposta pel Mercat de Música Viva com a aparador necessari". Pel que fa als 'speed meetings', hi ha hagut 1.400 peticions prèvies de reunions en l'àrea professional, mil de les quals s'havien celebrat abans d'aquest dissabte a la tarda. És a dir, unes xifres similars a les de l'any passat. 

Tot i que encara falta tota la jornada de concerts que es fa aquest dissabte, Lloret preveu que pels nou escenaris han passat en tres dies "al voltant" de 100.000 persones, si fa no fa com en edicions anteriors. Els concerts amb més públic han tornat a ser els gratuïts a la plaça Major i a l'Espai Sucre. Tanmateix, en els concerts de pagament hi ha hagut una notable ocupació, amb actuacions que han exhaurit entrades, com ara els d'Adrià Puntí, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien, Raimundo Amador i Guillem Roma. Lloret assegura que l'objectiu primordial del mercat "no és vendre tiquets", però "si hi ha 'sold out' el professional interessat en el grup pot veure la reacció del públic", la qual cosa pot ajudar-lo a l'hora de decidir tancar una contractació.

Segons Lloret, l'actitud dels professionals que han passat pel mercat és "treballar dia a dia i deixar de banda el victimisme". "Hi ha motius per queixar-se de l'IVA, i de fet es protesta, però el sector ha patit tant des de fa tant de temps que els professionals el que volen es treballar i intercanviar propostes", diu Lloret. Oriol Roca afegeix que aquest any té la impressió que el sector té més assumida la importància d'exportar, de "treballar a l'exterior".

Més continguts de