ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 07/04/2011

La cartellera teatral es despulla

El cabaret 'Gardenia' i dues companyies canadenques de dansa mostren la seva intimitat al Lliure i al Mercat

Laura Serra
2 min
Dave St Pierre

BARCELONAEl cap de setmana es presenta molt divertit a la plaça Margarida Xirgu de Montjuïc. En un cantó, al Teatre Lliure, la millor companyia de dansa contemporània, els belgues Ballets C de la B, amb Alain Platel i Frank Van Laecke, presenten Gardenia (9 i 10 d'abril), un cabaret inspirat en el tancament de la Bodega Bohèmia de Barcelona. L'actriu transsexual Vanessa van Durme va descobrir-la a través del documental Yo soy así de la directora holandesa Sonia Herman Dolz i els va proposar representar en viu aquest últim dia de festa per a una colla de transvestits i transsexuals. A l'escenari, set personatges que superen els 60 anys despullen les seves misèries i es transformen d'homes a dones amb el Bolero de Ravel. Una dona i un ballarí jove són el contrapunt d'un muntatge que va enlluernar al festival de referència, a Avinyó, per la seva sinceritat, veritat i intimitat, lluny de cap virtuosisme plàstic o artístic.

Al Mercat de les Flors s'han convidat dues de les millors companyies canadenques de dansa contemporània que programaran dues obres amb els nus dels ballarins com a nexe comú. Daniel Leveillé Danse presenta Amour, acide et Noix (7 i 8 d'abril), on quatre ballarins nus es debaten entre el desig i la soledat. Un espectacle guardonat amb diversos premis europeus i que ha impactat allà on ha passat. L'altra obra és Un peu de tendresse bordel de merde! de Dave St.Pierre (9 i 10 d'abril), un espectacle eixelebrat i impertinent com el títol però alhora sensible quan retrata el dolç batec de la tendresa, que diria Llach.

A aquestes tres obres cal sumar-hi Gang bang, al TNC fins al 17 d'abril, un espectacle polèmic que se situa en un local d'oci gai de Barcelona en el qual es requereix codi per entrar: la roba del carrer es queda a la porta.

stats