Publicitat
Publicitat

DANSA

El Mercat de les Flors es consolida com la capçalera de la dansa amb un nou contracte programa

El document signat per Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el director Francesc Casdesús marca indicadors concrets que haurà d'assolir el centre

Dimecres el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, defensava que tots els centres culturals nacionals s'han de regir per un contracte programa concret i eficient, i avui signava amb el Mercat de les Flors un document que pot servir de model per a la resta de grans institucions culturals. El contracte programa 2012-15 marca els reptes marc que tindrà el centre de referència en dansa a tot l'Estat, que capitaneja des de fa 5 anys Francesc Casadesús. 

Els resultats de l'últim programa han sigut un èxit, de manera que el projecte continuarà en la mateixa direcció però amb alguns afegitons: la necessitat de potenciar el treball amb els artistes catalans, de fer projectes socials comunitaris i de difondre les seves propostes a nivell internacional i nacional. Això, a banda de complir indicadors molt més concrets en forma de xifres: assolir 50.000 espectadors, aconseguir més del 30% de pressupost de recursos propis i entitats no consorciades, destinar més del 50% del pressupost a l'activitat, tenir un 40% de companyies catalanes, un 40% d'internacionals i un 20% d'Espanya, fer 5 coproduccions per temporada i ajudar 10 companyies residents i associades.

L'acord ha de convertir el Mercat en l'eix central d'un pla integral de dansa que la conselleria està negociant amb el sector i que inclourà aspectes com els ajuts, la internacionalització, la formació i la difusió. A més, ha avançat que es preveu fixar quotes de dansa en altres equipaments per ampliar els públics d'aquest llenguatge.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT