Arts escèniques
Cultura 07/09/2012

Més de 150 companyies d’arts escèniques s’uneixen "per defensar la cultura en viu i la supervivència del sector"

Reivindiquen el paper que realitzen les petites empreses en el teixit cultural del país i sol·liciten un IVA reduït del 8%

Ara
1 min
Una imatge de la reunió de les companyies d'arts escèniques

BarcelonaLes més de 150 companyies catalanes associades a l'ACPDC (Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya), l'APCC (Associació de Professionals de Circ de Catalunya), l'APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) i la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics), i liderades per CIATRE (Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya), s'han reunit aquest divendres per primera vegada per analitzar la realitat del sector i els possibles escenaris de futur, amb la finalitat d'establir estratègies i plans comuns per fer front a la crisi de la cultura.

En la reunió celebrada a Tàrrega, les companyies han acordat reivindicar el paper que realitzen les petites empreses en l'actual teixit cultural del país, ja que la cultura és un bé de primera necessitat. També sol·liciten al govern espanyol que les arts escèniques tinguin l'IVA reduït del 8%, i no l'actual del 21% "perquè la situació no esdevingui una catàstrofe per al sector".

Entre altres consideracions, alerten "sobre la disminució progressiva i alarmant de les programacions a Catalunya, sobretot fora de la ciutat de Barcelona", i demanen un consens amb l'administració sobre qualsevol nova normativa, "especialment respecte a la programació dels equipaments culturals del país". Anna Rosa Cisquella, presidenta de CIATRE, diu que cal aconseguir que els teatres dels municipis "no es converteixin en un garatge". "Es va fer una llei d'equipaments, però no dels seus usos. Si no es fa res, quedaran buits".

"No demanem solucions, demanem diàleg, sumar esforços i no deixar morir les arts escèniques. Si aquesta crisi és una travessa del desert, cal repartir bé l'aigua perquè ningú no mori de set", diu el comunicat de les companyies catalanes.

stats