Més de 640 escriptors firmen un manifest a favor del referèndum

Jaume Cabré, Marta Rojals, Albert Sánchez Piñol, Dolors Miquel i Maria Mercè Roca, entre els signants

Un grup d'escriptors ha fet públic aquest dijous un manifest a favor del referèndum. En el text, prop de 650 autors expliquen que la crida feta des del govern de Catalunya per expressar-se mitjançant un referèndum els interpel·la i critiquen la resposta del govern espanyol i la macrooperació policial duta a terme els últims dies. "La seva resposta -hiperbòlica, entotsolada, d'un hiperlegalisme histriònic, d'un supremacisme arnat- va començar per fer impossible el debat polític serè. I ara ja ha atemptat sense escrúpols contra la llibertat d'expressió i altres drets fonamentals", afirmen.

Suport de la cultura a les llibertats

Els escriptors condemnen els escorcolls a impremtes i a mitjans de comunicació, les prohibicions d'actes públics i "que s'intimidi els qui treballen perquè tots els ciutadans puguem decidir el nostre futur col·lectiu". Per això, els autors fan una crida a participar al referèndum. "Que cadascú voti el que vulgui. Però que no hi falti. Ens hi juguem també la llibertat d'expressió, la dignitat de ser ciutadans de ple dret", escriuen. 

Entre els signants hi ha autors com Manuel Baixauli, Sergi Belbel, Joan Daniel Bezsonoff, Lluís-Anton Baulenas, Blanca Busquets, Jordi Coca, Maite Carranza, Feliu Formosa, Julià de Jòdar, Enric Larreula, Quim Monzó, Bel Olid, Perejaume, Núria Perpinyà, Anna Ballbona, Gemma Ruiz, Sebastià Alzamora i Sílvia Soler. També s'hi han afegit professionals del món del llibre i càrrecs institucionals, com la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs. A més, s'hi han adherit l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el Gremi de Llibreters de Catalunya i les editorials Ara Llibres, Edicions del Bullent, Edicions Saldonar, Editorial Fonoll i Eumo Editorial.