Publicitat
Publicitat

Cinema

'The interview' s'estrenarà en més de 200 cinemes i en plataformes 'online'

La pel·lícula es podrà veure a partir del dia de Nadal als Estats Units a través de Google Play, Youtube Movies i Microsoft Xbox Video

Més de 200 cinemes s'han sumat aquest dimecres a la iniciativa d'algunes sales independents d'estrenar el polèmic film ' The Interview' , l'estrena del qual es va cancel·lar després d'un ciberatac contra Sony Pictures i amenaces contra les sales que el projectessin , segons ha anunciat la companyia. La pel·lícula també es podrà veure en diverses plataformes 'online'.

El Plaza Theater d'Atlanta i The Alamo Drafthouse de Dallas van ser els primers a anunciar aquest dimarts que estaven disposats a projectar el film el dia de Nadal, com estava previst en un primer moment. Sony va autoritzar a aquests cinemes l'estrena de 'The Interview' i, hores més tard, es van sumar sales de tot el país inclosa The Bijou, a Traverse City, (Michigan), del cineasta Michael Moore, que ha enviat un missatge a través de Twitter condemnant la censura i donant les gràcies a la companyia.

"Mai ens hem rendit per estrenar 'The Interview' i estem entusiasmats perquè la nostra pel·lícula arribi als cinemes el dia de Nadal", va afirmar el conseller delegat de Sony Pictures, Michael Lynton, en un comunicat. " La llibertat ha prevalgut! Sony no s'ha rendit!" ha piulat Seth Rogen, actor, codirector i coguionista de la pel·lícula.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va aplaudir la decisió de Sony d'autoritzar la projecció del film en cinemes independents. "Com el president va deixar clar, som un país que creu en la llibertat d'expressió i el dret d'expressió artística", ha indicat un portaveu de la Casa Blanca, Eric Schultz.

'The interview' també es podrà veure –en principi només als Estats Units– a través de plataformes 'online'. Sony ha confirmat que la pel·lícula estarà accessible a Youtube Movies, Google Play, Microsoft Xbox Video i en una web de la pròpia companyia.

David Drummond, responsable legal de Google, ha admés que van tenir en compte els riscos de seguretat que implicava la decisió. Però després de discutir tots els problemes, Sony i Google vam acordar que no podíem quedar-nos al marge i permetre que un grapat de persones determinin els límits de la llibertat d'expressió".

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT