Messi tria Rosalía, Pharrell Williams i Los Fabulosos Cadillacs com a banda sonora de l'espectacle 'Messi 10'

El Cirque du Soleil ja ha instal·lat la carpa al Fòrum per a l'estrena el 10 d'octubre

El Cirque du Soleil ja ha desembarcat al Parc del Fòrum de Barcelona per muntar l'espectacle 'Messi 10', la nova obra de la companyia canadenca que "celebrarà la màgia i el llegat" de l'astre argentí i que s'estrenarà mundialment a la capital catalana el 10 d'octubre.

La companyia ha donat a conèixer aquest dilluns els secrets tècnics del muntatge de la funció, que ja està en la seva fase final. La companyia va començar el muntatge a principis d'agost amb el desembarcament a Barcelona de 23 contenidors marítims amb un total de 267 tones d'equipament procedents de la seu central del Cirque du Soleil, a Mont-real (Canadà).

Els organitzadors asseguren que l'espectacle, com Messi, "és innovador i únic" i que durant 90 minuts "recrearà l'ambient elèctric dels estadis" al llarg d'una vintena de números de circ amb una banda sonora amb temes creats per a l'ocasió i d'altres de reconeguts artistes com Pharrell Williams, Rosalía o Los Fabulosos Cadillacs, aquests últims a petició del mateix Messi.

L'espai on es desenvoluparà la funció emula un estadi, i compta amb un escenari central que "reinterpreta" una pista de futbol i dues grades a cada costat, amb una capacitat total per a 3.000 espectadors per "fomentar la sensació de celebració i rivalitat que es viu durant els partits de futbol".

Messi per un dia

L'espectacle, que té com a lema "Hi ha un 10 en cadascun de nosaltres", pretén oferir una experiència interactiva al públic abans i durant l'espectacle, perquè abans de cada funció els assistents podran participar en diferents activitats preparades a l'espai Messi10 Challenge LaLiga per "ser Messi per un dia". El participant que més punts acumuli en aquestes activitats serà coronat "Messi del dia" i viurà una experiència exclusiva durant l'espectacle.

Encara que el productor executiu de 'Messi10 by Cirque du Soleil', Matias Loizaga, no ha revelat gaires detalls sobre el que es veurà, ha dit que la funció "enarbora els valors del futbol, com el treball dur, la superació personal o la humilitat" i que Messi "és present en el xou de diferents formes".

Per la seva banda, el director de producció de 'Messi10', Tyler Davidson, ha assegurat que el muntatge de l'espectacle "és un desplegament sense parió" en què participen més de 100 tècnics diàriament, 60 dels quals ha destacat que són professionals locals. A més dels tècnics, també hi haurà representació local entre els 47 artistes amb la presència del figuerenc Mateo Amieva, l'únic espanyol de l'elenc, que donarà un toc d'humor representant l'àrbitre del partit.

Malgrat el protagonisme de Messi, els organitzadors han assegurat que tots els espectadors, siguin de l'equip que siguin, gaudiran de l'obra "perquè és una celebració del futbol en general" i que "qualsevol amant del futbol en general estarà molt content i satisfet" veient-la.