Cultura 07/12/2011

Metallica avança la gira europea per por de no cobrar si l'euro s'enfonsa

El mànager del grup tem que la crisi del deute faci més difícil als promotors de concerts pagar-los les actuacions. Avancen la gira del 2013 a l'estiu de 2012

Ara
1 min

BarcelonaEl mànager del grup de rock americà Metallica, Cliff Burnstein, ha assegurat al Wall Street JournalWall Street Journal que el grup avançarà la seva gira europea prevista per al 2013 per temor que els promotors de concerts dels països de la zona euro no puguin pagar-los.

Burnstein s'ha mostrat preocupat que l'euro s'enfonsi i que la situació econòmica empitjori i ha anunciat que la banda girarà pel continent europeu durant l'estiu de 2012. "No sóc economista, però tinc una carrera, i això ajuda", ha declarat Burnstein al diari americà.

Els Red Hot Chili Peppers també han avançat la seva gira europea, segons Burnstein, que també és mànager de la banda.

Al marge del missatge d'alarma que pugui deixar-los sense cobrar, Bernstein assenyala l'enginyeria financera com a factor clau per prendre la decisió: si l'euro perd força davant del dòlar, els beneficis en els països que paguin amb aquesta moneda seran més baixos i, segons el mànager, "en els propers anys, el dòlar serà més fort i l'euro més dèbil".

stats