Cinema
Cultura 18/06/2011

Disney fitxa Michael Chabon per escriure 'Magic kingdom'

La factoria Disney acaba de fitxar un dels escriptors més importants de la seva generació, Michael Chabon, per escriure el guió d'una nova pel·lícula, 'Magic kingdom'. Chabon ha guanyat el premi Pulitzer i és autor d''El sindicat de policies jueus'

Redacció
2 min
Michael Chabon

BarcelonaSegons el diari de la indústria cinematogràfica nord-americana, The Hollywood Reporter, Chabon ha estat contractat per Disney per escriure el guió d'un film que dirigirà Jon Favreau, l'exitós realitzador d'Iron Man i Iron Man 2 i d'Aliens & Cowboys, que arribarà als nostres cinemes al setembre.

Al març, va ser el mateix Favreau qui es va posar en contacte amb l'escriptor nord-americà amb l'objectiu d'involucrar-lo en el projecte. Chabon, fan del món de Disney, no s'ho hauria pensat dues vegades. Se sap ben poca cosa del projecte. Només que es rodarà en el principal parc d'atraccions de Disney, el Magic Kingdom d'Orlando (Florida), i que podria estar connectat amb d'altres parcs semblants que la factoria californiana té arreu del món.

En un primer moment, explica The Hollywood Reporter, Ron Moore va assumir el guió inicial, però va ser apartat del projecte quan Favreau va agafar-ne les regnes.

Chabon hauria visitat el parc de Disney a Anaheim. Per a Disney, ha treballat en el nou projecte al voltant de Blancaneus, The order of the seven, i ha adaptat la novel·la d'Edgar Rice Burroughs John Carter of Mars. A Broadway, està escrivint el llibret del musical Dumbo. Lluny del món Disney, també va ser un dels guionistes de Spider-Man 2. Amb la seva dona, la també escriptora Ayelet Waldman, està desenvolupant un pilot per a la cadena HBO d'una sèrie titulada Hobgobling, que dirigirà Darren Aronofsky, l'aclamat director de Cigne negre o Rèquiem per un somni.

L'autor nord-americà, nascut el 1963 a Washington, és autor de les novel·les com Asombrosas aventuras de Kavalier y Clay (Mondadori), obra que li va valer el Pulitzer, El sindicat de policies jueus (Amsterdam) o Els misteris de Pittsburg (Columna). Per a molts és el relleu natural dels grans autors nascuts als anys 30 com Philip Roth o Saul Bellow.

stats