Música
Cultura 12/10/2011

Una nova imatge de Jackson a la llitera del forense

En la nova sessió del judici, el forense declara "més probable" un error mèdic en la dosificació del fàrmac mortal que no pas que Jackson s'hagués automedicat.

Afp
1 min
Michael Jackson a la taula del forense

Los AngelesEl metge forense que va fer l'utòpsia a Michael Jackson va afirmar, en la nova jornada del judici per la mort del 'rei del pop', que es tracta d'un homicidi per una sobredosi causada pel seu metge i no pel cantant. Christopher Rogers va declarar en el judici contra Conrad Murray que el cantant no es va poder administrar el fàrmac que li va causar la mort. El cantant, que estava sota els efectes dels sedants, no s'hauria pogut prendre el propofol en l'interval de temps que el metge el va deixar sol.

El forense considera més probable que fos Murray que li administrés el sedant per tractar l'insomni de l'artista. "Per fer dormir Jackson, el doctor li hauria hagut de donar, a intervals regulars, l'equivalent a dues o tres culleres de sopa de propofol per hora", i segons ell no hi havia cap aparell de medició a l'habitació. Això, a banda de considerar que el propofol no és un medicament adient per tractar l'insomni. L'autoadministració del medicament "és menys raonable" que l'error de dosificació, va concloure el forense.

Dimarts es va ensenyar una nova foto del cos de Jackson i es va constatar que patia artritis, despigmentació de la pell, problemes de pròstata i que tenia una costella de més. A més, segons va afirmar Murray en la seva declaració, era gairebé cec. Però, malgrat tot, tenia un estat de salut "més bo que la mitjana d'homes de la seva edat" i no tenia problemes de cor. Així es dedueix que Murray va fer una "negligència flagrant" mentre que la defensa diu que Jackson es va prendre la dosi de medicament. Murray, de 58 anys, està acusat d'homicidi involuntari i s'enfronta a 4 anys de presó.

stats