MÚSICA
Cultura 06/03/2011

Michael Stipe: "De sobte teníem un públic que no compartia les meves inclinacions polítiques"

El líder de la formació nord-americana REM parla de com li va costar adaptar-se al seu estatus de figura pública en una entrevista a propòsit del nou disc, 'Collapse into now'

Redacció
1 min
R.E.M.

BarcelonaMichale Stipe, el líder de la formació nord-americana REM, parla de com li va costar adaptar-se al seu estatus de figura pública en una entrevista a The GuardianThe Guardian a propòsit del seu nou disc, Collapse into now, que sortirà a la venda dimarts. Un extracte del disc es pot sentir ja a Spotify.

"Vaig haver de lidiar amb un munt de contradiccions als anys vuitanta", explica Stipe. " Mirava des de l'escenari i veia la joventut Reagan. Aquell va ser el moment en què REM va començar a arribar més enllà dels freaks, els maricons, les noies grasses, els estudiants d'art i els fanàtics de la música indie. De sobte teníem un públic que, en general, no compartia les meves inclinacions polítiques. Probablement es miraven bona part de les meves opinions amb menyspreu, i jo vaig haver de pensar en tot plegat i dir-me: 'bé, què faig amb això?'”

A l'entrevista Stipe també parla de la importància de Patti Smith per a ell, primer com a artista i després com a amiga, i entre altres cises, d'art: "Anar a veure una exposició sobre Brancusi al Museu d'Art de Filadèlfia amb Patti Smith, quan ella estava de gira amb Bob Dylan el 1995, va trigar a tenir un impacte en mi de veritat, però quan ho va fer va ser increïble", explica. "Crec que Brancusi és una presència enorme , potser l'artista més important del segle XX. La seva obra no deixa de sorprendre'm".

stats