Música
Cultura 04/10/2012

Mil cantaires entonaran 'Love me do' dels Beatles a Liverpool

Aquest divendres es commemora el 50è aniversari de la publicació del primer senzill del grup britànic

Efe
2 min
The Beatles / AFP

LondresUn cànon de més de mil veus entonarà aquest divendres al centre de Liverpool la cançó 'Love me do' de The Beatles per celebrar el cinquantè aniversari del llançament del primer senzill de la banda britànica.

L'Ajuntament de Liverpool i el museu Beatles Story, organitzadors de l'esdeveniment, es proposen batre un rècord Guinness en el primer acte d'un cap de setmana de festes que han batejat com a 'Love me do weekend'. A The Cavern, el bar on va començar la llegenda del quartet britànic, han programat un seguit d'actuacions aquest divendres per commemorar el mig segle del tema que, amb dos acords (do i sol), va començar a canviar la història de la música popular.

El 5 octubre del 1962 va veure la llum el primer senzill d'un grup liderat John Lennon i Paul McCartney. La cançó es va situar en el número 17 de les llistes d'èxits en la seva sortida, un començament modest que no feia preveure l'èxit d'una banda que va arribar al número 1 amb el seu tercer senzill i que pocs mesos després provocava el deliri dels seus fans allà on anava.

Mig segle després de l'inici de la seva carrera discogràfica, The Beatles s'han convertit en un dels principals reclams turístics de la ciutat de Liverpool, on abunden les botigues d'objectes del grup, les visites guiades i fins a un hotel temàtic, el Hard Days Night Hotel.

La història de l'èxit de la banda té un punt d'inflexió en el llançament d'aquest primer senzill, que McCartney havia compost el 1958 amb la col·laboració de Lennon. La versió final es va gravar als estudis d'Abbey Road, al nord de Londres, el setembre del 1962.

Aquest diumenge, la BBC emetrà un documental titulat 'Love me do: Beatles 62', en què es presenta un testimoni que narra com Brian Epstein, representant de The Beatles, va comprar personalment milers de còpies del senzill per assegurar-se que entrava en els primers llocs de les llistes de vendes. Segons narra Joe Flannery, soci d'Epstein en aquella època, el mànager es va quedar 10.000 còpies del disc dels seus protegits.

stats