ART

El tercer Milestone de Girona es dedicarà exclusivament a l'art urbà

Onze artistes internacionals com el suec Akay, l'americà Brad Downey o l'alemany Boris Hoppek deixaran la seva empremta en murals o parets de la ciutat

El tercer Milestone Project de Girona se centrarà en exclusiva en l'art urbà i deixarà enrere la música. El festival se celebrarà del 9 al 21 de juny. Al voltant del concepte 'Pensar i pintar la ciutat', es combinaran les accions al carrer amb una exposició i una conferència sobre creativitat i neurociència.

Onze artistes internacionals, com el suec Akay, l'americà Brad Downey o l'alemany Boris Hopper deixaran la seva empremta en murals i parets de la ciutat, amb l'objectiu de reivindicar l'art efímer. "Volem que la gent passegi per Girona i es trobi cara a cara amb l'art", assegura un dels codirectors del festival, Xavier Masó. També hi participaran l'artista el francès Delphine Delas, l'espanyol Sam3, conegut per les seves 'ombres' o siluetes negres en espais urbans, l'americà Momo, amant dels colors i les formes geomètriques, o l'italià 108.

En aquest tercer Milestone desapareix el cartell musical i no hi haurà concerts."No es tracta d'un canvi per què sí, a vegades passa que t'has de tornar a fer petit per créixer de nou", ha explicat Masó.

Al costat de l'art, el pensament

Al costat de l'art urbà, el tercer Milestone Project també girarà sobre un altre gran eix: el pensament. Amb l'objectiu d'aprofundir en el procés creatiu de la ment humana, el festival omplirà el Centre Cultural i els jardins de La Mercè amb una mostra d'obres 'de galeria' d'artistes d'art urbà de tot el món. La mostra es complementarà amb la conferència: 'Creativitat i neurociència', el 13 de juny.