Publicitat
Publicitat

CINEMA

L'Índia censura la pel·lícula 'Millennium' per sàdica

El director David Fincher es nega a tallar els nus frontals i les escenes violentes que li exigeix l'òrgan regulador del país per poder exhibir la cinta

La nova versió cinematogràfica de l'inici de la cèlebre trilogia 'Millennium' del suec Stieg Larsson probablement no es veurà a les pantalles índies a causa de la censura, segons el rotatiu local 'Indian Express' . E l director de la pel·lícula, el nord-americà David Fincher, es nega a fer els talls que exigeix la Comissió Central de Certificació Cinematogràfica (CBFC) índia per permetre l'exhibició del film.

Tot i que la distribuïdora Sony Pix manté que hi ha alguna possibilitat que l'obra es projecti íntegra, la directora de la CBFC, Pankaja Thakur, ha declarat que el seu organisme no permetrà l'exhibició de "violència sàdica" i nus frontals. "Nosaltres treballem en nom de l'audiència i no podem donar el certificat", va dir Thakur a 'Indian Express'.

L'anterior pel·lícula de Fincher, 'La xarxa social', també se les va tenir amb la censura índia, que el va obligar a silenciar paraules i expressions que eren considerades malsonants.

La CBFC supervisa tots els continguts audiovisuals que arriben no només a les sales de cinema, sinó també a les pantalles de televisió de l'Índia. Una de les queixes habituals és que els criteris no s'apliquen amb el mateix rigor a les produccions arribades d'altres països que als films indis, que de vegades exhibeixen altes dosis de violència. Tot i així, és freqüent que les pel·lícules siguin mostrades amb pixelacions i talls que arriben a fer incomprensibles les trames, com ja va passar amb l'exhibició televisiva de la versió sueca d''Els homes que no estimaven les dones'.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT