MÚSICA

Miquel Bernis, el meteoròleg de l'ARA, del temps a la música

El Senyor Cordills, l''alter ego' cantautor del meteoròleg, va actuar ahir al cicle Músiques Invisibles de Molins de Rei amb els deu temes que espera enregistrar en disc

Miquel Bernis, el meteoròleg de l'Ara, va ensenyar ahir la seva cara menys coneguda, la que amaga sota l'àlies de Senyor Cordills. El geògraf i cantautor va encetar a Molins de Rei el cicle Músiques Invisibles, on va presentar els deu temes que té a punt per enregistrar. 

Fins ara, Bernis només havia cantat el temps a RAC1, literalment. "Jo no sóc músic, per començar, jo sóc més meteoròleg –s'excusava–. Les històries han anat en paral·lel. Jo sabia que em volia dedicar a la méteo, i en canvi, a la música, no ho tenia tan clar". Ara ja té deu temes que espera "anar a vendre a algú, evidentment, i a veure si ho podem fer créixer".

Les seves cançons són intimistes, a mig camí entre pop i el folk, i parlen d'escenes quotidianes. "Si busques dins teu i treus les cançons que et surten de debò, hi haurà persones que les acabaran fent seves", explica Bernis. Per ara, les interpreta ell sol amb la guitarra. "Ha començat a casa, al meu món, en el meu espai, jo sol a la guitarra, i de moment és aquí, però jo crec que anirà mutant amb el temps", avança. El camí del meteoròleg com a cantautor pot ser llarg: "Jo sóc dels que crec que les cançons han de funcionar tu sol amb una guitarra, i a partir d'aquí poden passar moltes coses", diu.

Més continguts de