Sis escultures de Miró arrelen al Palau de la Música

L'exposició 'Arrels' s'emmarca en el diàleg entre l'arquitectura modernista de l'equipament i altres arts plàstiques

El Palau de la Música exposa 'Arrels', una mostra que recull sis escultures de Joan Miró i diverses fotografies de Joaquim Gomis que testimonien el procés creatiu de l'artista català. La importància del sòl i l'art popular per a l'artista es va plasmar a les seves obres fetes entre el seu taller al passatge del Crèdit de Barcelona i el Mas Miró de Mont-Roig, a Tarragona, on Gomis va fer les fotografies.

Teresa Montaner, conservadora de la Fundació Miró de Barcelona, ha explicat que el títol de l'exposició "respon una mica a la importància que Miró donava a la terra i a l'art popular", una terra no entesa com a pàtria, sinó que fa referència "a la natura física, a la terra que fa créixer les plantes i els arbres". 

A les escultures d''Arrels', Miró utilitza l'objecte "influït per la idea d'objecte trobat dels surrealistes", un objecte trobat que "ve sempre del món de la natura, de l'objecte quotidià que la gent del camp utilitza", ha puntualitzat Montaner. Aquesta exposició s'emmarca dins de les iniciatives de diàleg entre arquitectura modernista del Palau amb altres arts plàstiques, que enguany reflexionen sobre la creació i el somni.

Els altres dos artistes que formen part d'aquest diàleg són  Perejaume i Eugenio Ampudia. Segons Víctor García de Gomar, director artístic del Palau de la Música, aquesta temporada s'ha dedicat al moment entre la vigília i els somnis perquè és un moment en què "l'adormiment de la raó" fa "molt creatius" als artistes. García de Gomar ha definit Miró com "el més surrealista de tots els artistes i un dels catalans més universals".