Publicitat
Publicitat

Art

Es tracta de l'obra de 1945 'Oiseau lunaire'

Una escultura de Miró, venuda per 3,5 milions

L'escultura 'Oiseau Lunaire' (Ocell lunar), de Joan Miró, ha estat venuda per cinc milions de dòlars (3,5 milions d'euros) a la fira d'art i antiguitats TEFAF 2011 que se celebra fins al pròxim 27 de març a Maastricht, ha informat avui l'organització.

En l'obertura per als professionals i VIPs de la fira , el 17 de març, aquesta talla lluïa un punt verd en senyal d'estar reservada per un col·leccionista privat , va confirmar Robert Landau , propietari de la Galeria Landau ( Mont-real ) que exhibeix el més rellevant nombre de pintures del pintor català a la 24 edició de la TEFAF .

La particularitat d' Oiseau Lunaire és la data, 1945, per la qual cosa és una de les primeres escultures creades per Miró ( Barcelona , 1893 - Palma de Mallorca , 1983 ). Una datació de la qual no hi ha dubte perquè està corroborada per la firma ' Miró 45 ' que llueix sota la seva base, segons els organitzadors de la fira .

A més es dóna la circumstància que aquesta talla , de 30 x 24 x 17 centímetres , no s'exposava al públic des de 1973 tot i que era esmentada en títols de literatura acadèmica , segons la TEFAF .

Reproduïda a posteriori en altres materials i mesures superiors , l'escultura Oiseau Lunaire ha passat per les mans dels galeristes Maeght ( París ) i Dennis Hotz ( Londres ) i d'un col·leccionista privat que va decidir posar-la a la venda en aquesta edició de la TEFAF a través de la Galeria Landau .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT