PREMIS BAFTA
Cultura 26/04/2011

La sèrie de ciència ficció 'MisFits' lidera les nominacions dels premis BAFTA

La sèrie sobre cinc joves problemàtics amb poders sobrenaturals ha rebut quatre nominacions. 'Sherlock', 'Any human heart' i 'The road to Coronation Street' la segueixen amb tres candidatures cadascuna

Redacció
2 min
Els protagonistes de la sèrie britànica 'MisFits'

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Amb quatre nominacions, MisFits és la gran favorita dels premis que anualment concedeix l'Acadèmia Britànica per a les Arts del Cinema i la Televisió (BAFTA). La sèrie del canal E4 ha estat nominada en les categories de millor sèrie de dramàtica, millor sèrie de nous mitjans, millor actor secundari (Robert Sheehan) i millor actriu secundària (Lauren Socha).

Les segones sèries més nominades, amb tres opcions a fer-se amb una estatueta, són Sherlock (BBC One), Any human heart (Channel 4) i The road to Coronation Street (BBC Four).

Entre els reconeixements individuals destaca la nominació de Matt Smith, protagonista de Doctor Who, en la categoria de millor actor. Smith competirà pel guardó amb Jim Broadbent, protagonista d'Any human heart i guanyador de dos premis BAFTA, amb Benet Cumberbatch, per Sherlock i amb l'actor principal d'Eric and Ernie, Daniel Rigby.

En l'apartat de millor actriu principal, les nominades són Juliet Stevenson, per Accused, Anna Maxwell Martin –guanyadora ja en dues ocasions– per South riding, Vicky McClure per This is England '86 i Natalie Press per Five daughters.

En la categoria internacional, Boardwalk Empire, la sèrie de Martin Scorsese, competirà amb Glee i amb dues sèries de la BBC Four: The killing i Mad Men.

Els premis es donaran a conèixer durant una gala que retransmetrà la BBC el 22 de maig.

stats