Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Mishima, Les Aus i Aias, de gira pel Regne Unit

Els tres grups catalans partciparan, entre el 12 i el 21 de maig, en dos festivals britànics, The Great Scape i el Liverpool Sound City. Mishima i Les Aus compartiran escenari en un concert a Londres

La inspiració poètica de Mishima, la psicodèlia experimental de Les Aus i el pop distorsionat d’ Aias protagonitzaran una gira de grups catalans pel Regne Unit entre el 12 i el 21 de maig. Les tres formacions han estat convidades a dos festivals de les Illes Britàniques, The Great Escape a Brighton i Liverpool Sound City. El calendari d’actuacions es completa amb el concert que Mishima i Les Aus protagonitzaran a Londres, on compartiran l’escenari de The Bull & Gate.

La gira britànica arrenca a les costes de Sussex, a Brigthon, ciutat que acull des de fa cinc anys The Great Escape. Mishima, Les Aus i Aias coincidiran en un showcase dedicat de forma exclusiva al pop-rock català. Cada grup, a més, oferirà una segona actuació dins de la programació oficial del festival.
 
L’expedició catalana es desplaça després cap a Londres, on Les Aus i Mishima actuaran el dimecres 18 de maig a The Bull & Gate, sala amb 30 anys de trajectòria centrada en les bandes emergents de pop-rock.

Continuant rumb nord, la cita final de la gira és el Liverpool Sound City. Del 19 al 21 de maig desfilaran per la ciutat 300 bandes actuant en una trentena de sales, i 1.300 acreditats professionals.

Les actuacions d’aquests grups han estat possibles gràcies a les gestions que CATALAN! MUSIC –l’Àrea de Promoció Internacional de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) especialitzada en la música– ha realitzat amb les direccions artístiques dels dos festivals, i compten amb la col·laboració de l’ Institut Ramon Llull. La iniciativa neix de les bones vibracions que CATALAN! MUSIC ha rebut de la seves anteriors participacions en els dos festivals. Al 2009, Manel i Cuchillo van actuar a The Great Escape, mentre que el 2010 va ser el torn de John Talabot i Mujeres, bandes que van participar també al Liverpool Sound City.

Tot i ser dos festivals joves, tant The Great Escape com Liverpool Sound City s’han convertit en un gran aparador del pop rock internacional més dinàmic. Els músics que hi participen tenen l’oportunitat de mostrar el seu talent davant nombrosos programadors i promotors. Un bon exemple seria el cas de Mujeres que, gràcies a la gira britànica de l’any passat, va aconseguir altres actuacions a Manchester com una invitació per participar al South by Southwest d’enguany.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de