ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 04/04/2012

Mishima i Sidonie fan créixer el Festival Circ Cric al Montseny

La música eixampla el Festival Circ Cric al Montseny, que s'inaugurarà divendres a Sant Esteve de Palautordera. Fins al 17 de juny hi actuaran grups com Mishima, Sidonie, Mazoni i La Troba Kung-Fú.

X.c.
2 min
Mishima actuaran a la carpa de Sant Esteve de Palautordera el 28 d'abril.

BARCELONA.En temps de crisi, tots a les carpes. Si més no, a les del Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera, que acolliran durant tres mesos el Festival Circ Cric al Montseny, que l'any passat es va celebrar en dos caps de setmana. El circ en serà l'eix vertebrador, però la música pren un protagonisme especial, ja des d'aquest cap de setmana, amb Som del Montseny Agrofest 2012, un festival de tres dies en què hi haurà els concerts de Joan Colomo, Els Surfing Sirles, Esperit!, Les Aus, Assot i Twisted Nails, entre d'altres.

"Defensem un circ que cada vegada és més una fusió amb la resta d'arts", va explicar Montserrat Trias, la codirectora del Circ Cric, en la presentació del festival a Barcelona. "Hem crescut exponencialment, i l'objectiu és poder mantenir una temporada estable d'espectacles des de la Setmana Santa i fins a Tots Sants", va dir Alfred Fort, el gerent del Circ Circ.

Les propostes musicals van més enllà de l'Agrofest. El 20 d'abril Quico Pi de la Serra hi defensarà el repertori del disc QuicoLabora amb Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Mishima s'han reservat el 28 d'abril per presentar al Montseny L'amor feliç . El 5 de maig compartiran escenari Paul Fuster, Mazoni i Very Pomelo. I Sidonie preparen una sorpresa per al 18 de maig. "Farem un espectacle especial lligat amb el circ, Sidonie al Circ Cric, la gran pirueta ", va explicar Axel Pi, el bateria del trio barceloní, sense concretar més detalls sobre el concert. L'oferta estrictament musical la tancarà La Troba Kung-Fú el 15 de juny.

Els espectacles de circ ocuparan les carpes a partir del 13 d'abril. Els primers a sortir a la pista seran Escarlata Circus amb el duet de Pugilatus . La programació del festival inclou una fira d'activitats de circ, el 22 d'abril, en què Los Galindos presentaran Maiurta , i Tortell Poltrona el recull d'esquetxos Els racons de la memòria . Els caps de setmana següents es podrà veure el circ íntim dels belgues Circ'Ombelico, Le sort du dedans, dels brillants Baró d'Evel i Capas de la companyia Eia, Premi Zirkolika 2011 al millor espectacle de sala. També hi haurà un matx de pallassos amb un joc d'improvisació.

Sergi López i la dansa

El festival també aixopluga teatre i dansa. Sergi López hi representarà Non solum , el 8 de juny. "Tard o d'hora havia d'anar a fer el pallasso al Montseny", va dir López. "Em motiva actuar al circ, en un espai circular, perquè té alguna cosa d'ancestral i de comunitat amb la tribu. Farem el Non solum en rodó, nosaltres que ja som rodons de fàbrica", va fer broma l'actor vilanoví. Pel que fa a la dansa, Claire Ducreux i Toni Mira hi portaran En attendant l'inattendu , el 27 de maig.

stats