moda
Cultura 02/12/2010

Missoni vesteix el David

La rèplica del David de Miquel Àngel medeix 5 metres i vesteix tons fúcsia, blau i crema

Eugènia Sendra
1 min
dEmo i Missoni reinterpreten el David

BarcelonaEladio de Mora -dEmo- i el dissenyador Luca Missoni són els autors d'aquesta rèplica contemporània del David de Miquel Àngel, una de les peces emblemàtiques del Renaixement. La peça, de prop de 5 mestre d'alçada, feta amb fibre de vidre i vestida amb roba de ratlles fúcsies i crema, s'ha instal·lat aquesta tarda al Passeig de Gràcia coincidint amb la Barcelona Shopping Night.

L'objectiu d'aquest muntatge és retre "un homenatge a la cultura clàssica" i "unir una icona de la moda" amb un peça clau de l'art, segons han explicat els creadors a l'agència EFE. Missoni també ha recordat la tendència dels antics de policromar les escultures amb colors vius, de manera que aquesta relectura suposa "tornar a la cultura mediterrània".

Mora també ha destacat la voluntat de "portar l'art al carrer, perquè el fa més democràtic". Aquest David urbà i itinerant que es podrà veure al Passeig de Gràcia fins al 9 de desembre, ha fet parada a Madrid, Londres, Milà i ara a Barcelona abans de viatjar cap al MOMA de Nova York, on quedarà instal·lada definitivament.

stats