Cinema

Miyazaki, Gilliam i Rodriguez completen la secció oficial de Sitges

'The Zero Theorem', de Terry Gilliam, ‘The Green Inferno’, d'Eli Roth, ‘Machete Kills’, de Robert Rodriguez, 'The wind rises', de Hayao Miyazaki o ‘Insidious: Chapter 2, de James Wan, es podran veure al Festival de Cinema Fantàstic

El Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha completat la seva secció oficial amb alguns dels títols més esperats de la temporada. Un d'ells serà 'The zero theorem', la nova bogeria d'un mestre del fantàstic com Terry Gilliam ('Brazil'), que firma al seu darrer film una paràbola futurista protagonitzada per Christoph Waltz ('Djanco desencadenado'). També es podrà veure en el festival 'The green inferno', el nou film de terror d'un habitual del festival com Eli Roth, que recupera el cinema 'ultragore' de caníbals a l'estil d''Holocausto caníbal'.

'All Cheerleaders Die', de Lucky McKee i Chris Sivertson donarà la volta a les comèdies juvenils amb esperit 'gore', i 'Afflicted' proposarà una nova aproximació al cinema de vampirs. Sitges presentarà també el darrer treball dels creadors d''Amer', Bruno Forzani i Hélène Cattet: 'L'étrange couleur des larmes de ton corps', que torna a ser un homenatge a l'estètica i al so del 'giallo' italià, configurant una simfonia visual.

El festival també presentarà en la secció oficial pel·lícules tan esperades com 'Machete Kills', seqüela de 'Machete' novament firmada per Robert Rodriguez amb repartiment estel·lar (Danny Trejo, Sofia Vergara, Mel Gibson, Charlie Sheen, Antonio Banderas, Lady Gaga…), així com l'èxit de taquilla nord-americana del passat cap de setmana, 'Insidious: Chapter 2', continuació del film James Wan que ja es va presentar al festival el 2010.

Els fans del cinema d'animació tindran dues cites imperdibles a Sitges 2013: 'Dragon Ball Z: Battle of the Gods', la nova versió cinematogràfica de l'univers creat per Akira Toriyama, i el que ja s'ha anunciat que serà el darrer treball del mestre japonès de l'animació Hayao Miyazaki, 'The Wind Rises'.

Ti West, un dels directors claus del cinema de terror modern, posarà el punt i final al festival: 'The Sacrament', el darrer treball de l'autor de films com 'La casa del diablo' o 'The Innkeepers', la història d'una investigació sobre una secta messiànica que ha esgarrifat els espectadors dels festivals de Venècia i Toronto.

Llistat de pel·lícules de Secció Oficial Fantàstic a Competició

'Afflicted'
'009 RE:Cyborg 3D'
'A Field in England'
'A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III'
'All Cheerleaders Die'
'Big Bad Wolves'
'Blind Detective'
'Borgman'
'Byzantium'
'Cheap Thrills'
'Coherence'
'Dark Touch'
'Europa Report'
'Gallows Hill'
'Haunter'
'Hooked Up'
'Jodorowsky's Dune'
'L'étrange Couleur des larmes de ton corps'
'La danza de la realidad'
'Lesson of the Evil'
'Magic Magic'
'Mala'
'Mindscape'
'Monsoon Shootout'
'Only God Forgives'
'Only Lovers Left Alive'
'Open Grave'
'Patrick'
'Possession (Sapi)'
'Raze'
'Real'
'Rigor Mortis'
'Space Pirate: Captain Harlock'
'The Congress'
'The Green Inferno'
'The Philosophers'
'The Returned'
'The Sacrament'
'The Station'
'Upstream Color'
'We Are What We Are'
'Wrong Cops'


Llistat de pel·lícules de Secció Oficial Fantàstic Fora de Competició 

'The Zero Theorem'
'Enemy'
'Insidious: Chapter 2'
'Machete Kills'
'The Call'
'The World's End'
'Wolf Creek 2'