El Museu del Modernisme amplia els fons amb noves peces de Ramon Casas, Gaspar Homar i Lluís Graner

L'entitat també ha incorporat peces d'Eusebi Arnau, Miquel Blay ¡ Domènec Sugrañes

Un dibuix de Ramon Casas protagonitzat per una automobilista, un llit i un armari de l'ebenista Gaspar Homar i una vista del port de Barcelona de Lluís Graner són alguns de les 25 noves incorporacions a la col·lecció permanent del Museu del Modernisme Català. Gema Losa i Gabriel Pinós, els responsables del museu les han presentat aquest dimarts coincidint amb el quart aniversari de l'entitat.

A més de les obres de Casas, Homar i Graner, ja s'exposen 15 treballs més, d'Eusebi Arnau, Miquel Blay, Ricard Urgell i Domènec Sugrañes, entre altres. Les noves adquisicions del museu inclouen un llit de Domènec Sugrañes, deixeble de Gaudí. És l'únic element de mobiliari que dissenyar l'arquitecte i va fer-ho amb motiu del seu matrimoni amb Xaviera de Franc el 1909 com a regal de casament.

En una de les sales es pot veure, també, una 'Pietat' de Venanci Vallmitjana, de mides gairebé naturals, que contrasta amb 'Margheritina', una delicada escultura de Miquel Blay, destinada a la decoració de l'interior d'un habitatge. Actualment la institució està preparant una exposició al voltant de la dona en el Modernisme, centrada en la pintora Lluïsa Vidal, que portarà per títol 'La gran desconeguda del Modernisme'.