LITERATURA
Cultura 13/04/2012

Món Llibre, el Sant Jordi dels petits

El Macba, el CCCB i la plaça Joan Coromines es transformen dissabte i diumenge en un aparador lúdic de literatura infantil. La 8a edició de Món Llibre compta amb un centenar d'activitats i tallers.

Jordi Nopca
2 min
Món Llibre, el Sant Jordi dels petits

BARCELONA"Món Llibre va néixer perquè faltava una gran festa que comuniqués les editorials que apostaven per la literatura infantil amb els lectors", explica Marta Almirall, directora del festival des de fa cinc anys. La vuitena edició de Món Llibre espera rebre 20.000 visitants en un entorn cèntric i cultural: el CCCB, el Macba i la plaça de Joan Coromines acolliran una proposta que any rere any suma adeptes i es perfila com "el Sant Jordi per als nens i les nenes" a partir d'un centenar d'activitats que engloben tallers, espectacles, trobades amb autors i exposicions. "És una festa molt necessària per a la ciutat -continua Almirall-. Món Llibre és un punt de trobada entre literatura i arts escèniques que reivindica la importància de la literatura infantil amb esperit lúdic".

Espectacles amb grapa

"La literatura és la base d'espectacles molt interessants i imaginatius", diu Almirall. Enguany, Món Llibre presenta una relectura del conte de la Caputxeta Vermella a càrrec de la companyia Insectotròpics, que "barregen tecnologia, veu, imatges i il·lustració en directe". L'altra gran aposta és La vida de un piojo llamado Matías , en què la companyia El Espejo Negro fa pujar als escenaris el llibre homònim de Fernando Aramburu.

Un il·lustrador convidat

Si l'any passat Món Llibre va portar l'il·lustrador japonès Taro Gomi a Barcelona, aquesta edició comptarà amb la presència de Benjamin Lacombe, que amb només 30 anys ja s'ha convertit en un nom de referència gràcies a les seves versions il·lustrades de clàssics com Blancaneu , dels germans Grimm, o de llibres com Els amants papallona . Lacombe presentarà L'herbari de les fades (Baula/Edelvives, 2012), signarà llibres i protagonitzarà una trobada amb joves il·lustradors catalans al CCCB.

La màgia de Joan Brossa

"La màgia dels poemes de Brossa, un dels grans autors catalans del segle XX, és molt propera al món infantil", assegura Almirall. Aquest és el motiu pel qual el Macba ha organitzat diversos tallers que a partir de poemes visuals, objectuals i petites peces teatrals miraran d'estimular la creativitat dels nens a partir de 5 anys.

Albert Pla somiant truites

" A la manera de... és una secció en què participen uns quants artistes convidats que tenen una sensibilitat especial pel món infantil", recorda Almirall. En aquesta 8a edició de Món Llibre, Albert Pla presentarà el llibre Somiatruites , Ramon Colomina farà una sessió de dansa audiovisual i Mariona Sagarra i Borja González faran una lectura moderna d'en Patufet .

Lectures dramatitzades

A banda dels grans espectacles, Món Llibre aposta sobretot pel petit format a partir de deu lectures dramatitzades. Contes sobre monstres, d'altres països, sobre el món del circ i unes quantes històries de peixos ocuparan el Hall del CCCB durant tot el cap de setmana.

stats