Cinema
Cultura 10/10/2011

Monica Bellucci, encantada de treure's la màscara de la bellesa

Als 47 anys, l'actriu italiana afirma que se sent lliure i feliç de de no haver d'estar més pendent de la bellesa

Efe
2 min
Mònica Bellucci a la catifa vermella del festival de Venècia, al setembre del 2011

Venècia p { margin-bottom: 0.21cm; } L'actriu italiana Monica Bellucci va confessar que se sent feliç d'estar en un moment de la seva vida en què la bellesa no ho és tot. Aparentment aliena a les males crítiques que va rebre al festival de Venècia la pel·lícula Un été brûlant, del francès Philippe Garrel, i que ella protagonitza, Bellucci va parlar amb un reduït grup de mitjans de comunicació, entre ells Efe. "Tinc una carrera atípica, però em sento molt italiana. D'Itàlia ve la meva educació. He donat a llum les meves filles a Itàlia, estic molt unida al meu país. Però al mateix temps és genial per a mi poder fer pel·lícules italianes, americanes o franceses", va dir.

Després d'agrair les floretes –“Gràcies per destacar la meva bellesa als 47!”–, la italiana va treure importància a l'aspecte exterior: "No considero la bellesa com si fos un pes, no és un pes ser maca. És una cosa que es passa amb el temps. La bellesa de la joventut es va a acabar en un moment i després n'arriba una altra".

L'actriu va afegir que és molt “feliç d'anar cap a un moment de la meva vida en què no hagi d'estar més pendent de la meva bellesa. Em sento lliure, és com si em tragués una màscara". També va explicar que uns mesos abans de començar el rodatge de la pel·lícula Un été brûlant, va tenir la seva segona filla. "Estava interpretant algú perillosament sexi i al mateix temps estava alletant el meu bebè cada dues hores", comenta.

Per a Bellucci, això demostra la seva generositat com a actriu en una pel·lícula en què surt despullada, una nuesa que qualifica de "meravellosa". "Les dones tenim por a mostrar el nostre cos en aquesta situació", poc després de tenir un fill, puntualitza, però per a l'actriu això és una cosa "romàntica i poètica". "És meravellós perquè no és perfecte. És més humà, més commovedor aquest tipus de nu", va comentar.

Mare de dues filles –Deva, de sis anys i Léonie d'un– i casada amb l'actor francès Vincent Cassel, Bellucci procura que la seva vida i la feina no es destorbin. "Viatjo amb les meves filles la majoria del temps. M'agrada la possibilitat de barrejar família i treball", va assenyalar. Això resulta més fàcil de combinar quan els projectes del matrimoni coincideixen. "Ara –va explicar– tenim diversos projectes junts de nou i estem molt feliços de treballar plegats perquè ja feia molt temps que no ho fèiem".

En relació al personatge apassionat que interpreta a Un été brûlant, Bellucci va afirmar: "Estic enamorada però no sóc una boja". "Algunes vegades sóc víctima de la passió i això és dolorós però al mateix temps et fa sentir viva", va confessar.

Després d'Un été brûlant, Bellucci es va posar sota les ordres de Bahman Gobadhi (el director de Les tortugues també volen) en una pel·lícula que es va rodar durant dos mesos a Istanbul i explica una història d'amor que es desenvolupa abans i després de la revolució iraniana, i en què també va participar el seu marit, Vincent Cassel.

stats