MÚSICA

Montserrat Caballé posarà a prova l'acústica de la Sagrada Família

La poesia i la música centraran l'acte de clausura de les trobades religioses anomenades l'Atri dels Gentils el dia 18 de maig, al qual assistiran més de 5.000 persones

La soprano Montserrat Caballé cantarà el pròxim divendres 18 de maig davant més de 5.000 persones a la basílica de la Sagrada Família, davant del cardenal Gianfranco Ravasi, Prefecte del Pontifici Consell de la Cultura, i el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

615 cantors de 24 corals posaran a prova l'acústica del temple, de 30 metres d'altura, a l'acte de clausura de l'Atri dels Gentils. Es tracta d'una trobada que comptarà amb la participació de 35 intel·lectuals que dialogaran en aquesta ocasió entorn "a l'art, la bellesa i la transcendència". És una proposta que va sorgir del Papa Benet XVI l'any 2009 i que consisteix a establir un diàleg entre creients i pagans entorn a un tema determinat.

Després de dues jornades d'activitats, la poesia i la música seran protagonistes. Montserrat Caballé intervindrà cantant dues peces i el compositor Bernat Vivancos estrenarà una obra musical composta per ser interpretada a la Sagrada Família, l'acústica de la qual és molt diferent de qualsevol auditori o teatre.

Un total de 6.000 persones s'han inscrit ja per poder assistir a les dues jornades de l'esdeveniment, que tindrà tres escenaris, tres de laics i un religiós: el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i el temple de la Sagrada Família. "Hem escollit un centre d'art, un de coneixement i el de defensa de la llengua, a més del nostre emblema més conegut internacionalment: la Sagrada Família", ha declarat Armand Puig.