Cinema
Cultura 25/04/2011

Montxo Armendáriz: "Els abusos de menors succeeixen a les millors famílies"

El director torna, després d''Obaba', amb un film que se centra en la lluita de Silvia (Michelle Jenner) per sobreposar-se als abusos sexuals que pateix des de la infància.

Efe
1 min
Montxo Armendáriz

BarcelonaDurant els dos anys en què Montxo Armendáriz ha preparat la seva nova pel·lícula, No tengas miedo, que s'estrena el divendres, ha parlat amb terapeutes, psicòlegs i víctimes d'abusos sexuals que l'han ajudat a adoptar un to "allunyat del sensacionalisme, del morbo, d'allò truculent". Protagonitzada per la televisiva Michelle Jenner, Lluís Homar i Belén Rueda, el director no només vol denunciar un tema encara incòmode i silenciat, una patata calenta per a la societat benestant, sinó també "parlar de la lluita d'una persona que cada dia, amb fortalesa i un coratge encomiable, s'enfronta a la necessitat de refer la seva vida".

En declaracions a EFE, el cineasta ha explicat que "la majoria de les víctimes oculten el que està succeint i no verbalitzen les seves emocions i sentiments. Això tan sols canvia després d'un procés de teràpia i molt temps". Armendáriz situa el maltractament en una família de classe mitjana-alta. "Si hagués escollit una família marginal o disfuncional, l'espectador podria pensar 'això en la meva família no passa'; un error, perquè aquest fets succeeixen en les millors famílies", comenta el director.

Per comprendre, mai justificar, els motius dels abusadors, Armendáriz diu que "cal fer un gran salt i posar-te en el seu lloc. No els pots jutjar des del teu punt de vista, perquè ells actuen des d'una realitat absolutament distorsionada: per ells, el que fan no és monstruós, sinó part de la seva vida".

stats