Publicitat
Publicitat

Cinema

S'estrena 'No tengas miedo'

Montxo Armendáriz: "Els abusos de menors succeeixen a les millors famílies"

El director torna, després d''Obaba', amb un film que se centra en la lluita de Silvia (Michelle Jenner) per sobreposar-se als abusos sexuals que pateix des de la infància.

Durant els dos anys en què Montxo Armendáriz ha preparat la seva nova pel·lícula, No tengas miedo, que s'estrena el divendres, ha parlat amb terapeutes, psicòlegs i víctimes d'abusos sexuals que l'han ajudat a adoptar un to "allunyat del sensacionalisme, del morbo, d'allò truculent". Protagonitzada per la televisiva Michelle Jenner, Lluís Homar i Belén Rueda, el director no només vol denunciar un tema encara incòmode i silenciat, una patata calenta per a la societat benestant, sinó també "parlar de la lluita d'una persona que cada dia, amb fortalesa i un coratge encomiable, s'enfronta a la necessitat de refer la seva vida".

En declaracions a EFE, el cineasta ha explicat que "la majoria de les víctimes oculten el que està succeint i no verbalitzen les seves emocions i sentiments. Això tan sols canvia després d'un procés de teràpia i molt temps". Armendáriz situa el maltractament en una família de classe mitjana-alta. "Si hagués escollit una família marginal o disfuncional, l'espectador podria pensar 'això en la meva família no passa'; un error, perquè aquest fets succeeixen en les millors famílies", comenta el director.

Per comprendre, mai justificar, els motius dels abusadors, Armendáriz diu que "cal fer un gran salt i posar-te en el seu lloc. No els pots jutjar des del teu punt de vista, perquè ells actuen des d'una realitat absolutament distorsionada: per ells, el que fan no és monstruós, sinó part de la seva vida".

Les

Etiquetes

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT