Publicitat
Publicitat

Música

Mor el fotògraf Bob Whitaker, famós per immortalitzar als Beatles

Entre d'altres, va ser l'autor de la polèmica portada del disc 'The Beatles yesterday and today', on els de Liverpool apareixen vestits de carnissers i amb nines desmembrades

El fotògraf britànic Bob Whitaker , conegut per haver immortalitzat als Beatles en diverses sessions fotogràfiques , va morir als 72 anys , després d'una llarga malaltia , segons ha informat  l'agència de notícies britànica Press Association ( PA ) .

Whitaker , que va néixer el 1939 , va conèixer als integrants de l'emblemàtica banda i al que llavors era el seu manager , Brian Epstein , durant la gira australiana que va realitzar el quartet el 1964 . Llavors , el fotògraf acompanyava a un amic periodista a entrevistar Epstein , de qui va treure una foto, que marcaria el començament de la seva relació professional amb els famosos músics . La primera sessió que li va dedicar a la banda de Liverpool mostra a Paul McCartney i George Harrison sostenint bumerangs que els havien lliurat seguidors australians durant el tour .

Va ser també l'autor de la polèmica portada de l'àlbum The Beatles yesterday and today , en què els components del grup apareixen abillats amb bates blanques de carnisser , sostenint nines desmembrades , trossos de carn i dentadures postisses . Al principi , aquesta sessió havia de servir per prendre imatges dels músics per promocionar el seu senzill Rain / Paperback Writer . Aquesta imatge va causar tant de furor que va ser aviat retirada del mercat i reemplaçada per una altra instantània menys controvertida .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT