Cinema
Cultura 09/05/2011

Mor Carlos Trillo, un dels millors guionistes de còmic

L'argentí, autor d'una obra molt prolífica, va col·laborar al llarg de més de quatre dècades amb dibuixants com Alberto Breccia, Jordi Bernet i Horacio Altuna en obres com 'Las puertitas del señor López', 'Clara de Noche', 'Un tal Daneri' o 'El loco Chávez'.

Redacció
1 min

BarcelonaL'argentí Carlos Trillo, un dels guionistes més importants de la història del còmic va morir als 68 aquest cap de setmana a Londres on, segons informen agències, es trobava amb la seva dona en el marc d'un viatge familiar.

Trillo va comença la seva carrera com a guionista a mitjans dels 60 a la revista Patoruzú semanal, i al llarg de més de quatre dècades va contribuir al nové art amb la col·laboració de dibuixants tan significatius com Alberto Breccia, Jordi Bernet, Eduardo Risso, Carlos Meglia i Horacio Altuna. Amb aquest últim, un dels seus còmplices més habituals, va firmar obres tan populars com El loco Chávez, Tragaperras o Las puertitas del señor López, en què un gris oficinista accedia a mons de fantasia obrint una porta de lavabo.

Trillo publicava a la revista El jueves la sèrie Clara de Noche amb dibuixos de Jordi Bernet, amb qui va col·laborar també a títols com el noir Light & Bold o el fantàstic Custer.

D'obra molt prolífica, Trillo també va cultivar la literatura i és autor de diverses obres teòriques sobre el còmic.

stats