Mor als 52 anys David Berman, líder del grup Silver Jews

Acabava d'editar el disc 'Purple mountains' després de 10 anys retirat de la música i els concerts

El cantant i compositor nord-americà David Berman, que va ser el líder del grup Silver Jews, ha mort aquest dimecres als 52 anys, segons ha informat el seu segell discogràfic Drag City Records. "No podríem lamentar més explicar-te això: David Berman ha mort avui. Un gran amic i un dels individus més inspiradors que hem conegut se n'ha anat", ha publicat el segell en el seu Twitter. No s'ha donat a conèixer, de moment, la causa de la mort.

Berman va fundar Silver Jews a finals dels anys 80 amb Stephen Malkmus i Bob Nastanovich, que en aquella època també feien els primers passos amb la banda de culte Pavement. 'Starlite walker' (1994) va ser el disc debut de Silver Jews, un conjunt que, amb el temps, es convertiria en un projecte pràcticament individual de Berman i en què canviaven els músics que l'acompanyaven.

Silver Jews, que arribaria a ser una notable i aplaudida referència dins de l'escena alternativa i independent dels EUA, va editar cinc discos més abans de la seva dissolució el 2009: 'The natural bridge' (1996), 'American water' (1998), 'Bright flight' (2001), 'Tanglewood numbers' (2005) i 'Lookout mountain, lookout sea" (2008), el seu últim disc, que van presentar en un concert memorable al Primavera Sound.

Després de 10 anys allunyat de la música, Berman va tornar aquest any sota l'àlies Purple Mountains i va publicar fa tot just un mes el disc 'Purple mountains'. L'artista tenia previst començar aquest cap de setmana una gira de presentació del disc que l'havia de portar pels escenaris de ciutats nord-americanes com ara Washington, Chicago, Filadèlfia o Los Angeles.

Berman va mantenir al llarg de la seva vida una relació conflictiva i hostil amb el seu pare, Richard Berman, que va treballar per a un 'lobby' conservador nord-americà. Nombrosos fans de Berman, així com col·legues de l'escena musical independent dels Estats Units, van mostrar a xarxes socials la seva tristesa per la mort de l'artista. "Podria seure aquí tot el dia i citar versos memorables de David Berman sense cansar-me. No tenia competidor. Ell era la competició", ha publicat el grup The Mountain Goats.

Més continguts de