Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Mor Gil Scott-Heron, el 'padrí' de la música rap

Va gravar més d'una dotzena de discos i va ser aclamat com una gran influència pels artistes de hip-hop

El poeta , escriptor i músic Gil Scott - Heron , considerat com un dels fundadors del rap i l'autor de la cançó presentada The Revolution Will Not Be Televised , va morir divendres als 62 anys , segons va anunciar la seva casa de discos , XL Recordings . Sovint anomenat " el padrí del rap " , Scott - Heron , nascut l'1 d'abril de 1949, va morir en un hospital de Nova York .

Creador als anys 60 de l'esti spoken word, una forma de poesia oral , amb o sense música , es va fer famós amb el títol La Revolució no serà retransmesa , que aborda les desigualtats socials que pateixen els negres als EUA . Va gravar més d'una dotzena de discos i va ser aclamat com una influència important per artistes de hip-hop com Kanye West. Considerat com una veu d'activisme afro-americà, Scott-Heron va ser també un crític amb l'apartheid i l'energia nuclear. El seu estil musical , amb discos com Pieces of a Man i L'hivern als Estats Units i el seu compromís polític han contribuït a l'explosió de la cultura hip - hop als Estats Units . " El fraseig urbà inspirat i agressiu de Gil Scott - Heron ha inspirat legions de rapers " , diu el web especialitzat Allmusic.com .

La música de Scott - Heron també reflecteix la seva batalla contra l' addicció a l' alcohol i les drogues . El seu últim àlbum, després de complir condemna per possessió de droga, I'm New Here , va ser llançat el 2010 . " El seu talent era immens . Va ser un gran compositor , cantant , locutor i pianista , " va escriure Richard Russell , cap de XL Recordings , al seu bloc . " Gil fugia de les trampes de la fama i l'èxit . Podria tenir totes aquestes coses . Però va ser més que això . Sempre semblava desinteressat en els diners . Que jo sàpiga , mai va acceptar cap recompensa " afegeix Richard Russell .

Avui a Twitter li retien homenatge els seus eguidors. " Espero que li hagin enviat una limusina per portar-lo fins a Déu , si n'hi ha . Gràcies per tot el que ens vas donar " , va escriure un fan .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT