Cinema

Mor Jack Rollins, el productor de Woody Allen

Va ser mànager d'humoristes com Robin Williams, Billy Crystal, David Letterman i Lenny Bruce i va inspirar el protagonista de 'Broadway Danny Rose'

Jack Rollins, el mànager i productor que va veure el potencial de Woody Allen més enllà de l'escriptura de gags i la capacitat de Robin Williams per triomfar com a comediant, ha mort als 100 anys a la seva casa de Manhattan, segons ha informat la seva filla. En companyia del seu soci Charles H. Joffe, Rollins va produir bona part de les pel·lícules de Woody Allen des dels anys 70, entre les quals hi ha clàssics com 'Annie Hall', 'Manhattan' o 'Hannah i les seves germanes'.

Més que un mànager, Rollins era una figura paternal per als seus clients, entre els quals hi va haver noms com Billy Crystal, David Letterman i Lenny Bruce. La seva entrega pels artistes que representava va inspirar a Woody Allen el personatge principal de la pel·lícula 'Broadway Danny Rose', que protagonitzava el mateix Allen en el paper de mànager implicat fins a la medul·la en la carrera dels seus clients, la majoria artistes calamitosos sense cap futur ni talent als quals ell sempre animava i donava esperances.

Rollins també és famós per haver recomanat a Harry Belafonte que reorientés la carrera musical cap al calipso i se'l considera l'artífex de l'èxit del duet còmic Nichols & May, format pel després cineasta Mike Nichols i Ellaine May. Però segurament la seva aportació més important a la cultura va ser impulsar la carrera de Woody Allen més enllà de la seva feina com a escriptor d'acudits per a televisió. "Em va empènyer sempre a ser més profund, més complex, més humà, més dramàtic i a no conformar-me", va declarar en una ocasió Woody Allen.

Més continguts de