Música
Cultura 05/04/2012

Mor Jim Marshall, el pare de l'amplificador per a guitarres elèctriques

Molts grups de rock han fet servir els equips d'amplificació creats pel pioner britànic

Reuters
1 min
marshall

LondresEl britànic Jim Marshall, innovador dels amplificadors per a guitarres elèctriques i els equips que han sigut utilitzats per les principals bandes de rock del món, ha mort avui dijous als 88 anys. Marshall, que primer va obrir una botiga musical a Londres, havia fundat fa 50 anys la companyia Marshall Amplification, un nom associat a la història del rock des dels anys 60.

La companyia ha informat en un comunicat que Marshall va ser "un home llegendari" que va portar "una vida veritablement increïble". Després de la mort de l'empresari, Slash, l'exguitarrista de la banda Guns N'Roses, ha escrit en el seu compte de Twitter: "La notícia de la mort de Jim Marshall és profundament trista. El món no serà el mateix sense ell, però els seus amplificadors viuran per sempre!".

Marshall va començar a idear amplificadors per a guitarres elèctriques al començament dels anys 60, fent servir l'amplificador Fender Bassman com a model, per crear el que més tard es coneixeria com "el so Marshall". "Jim va ser un dels pioners a crear les eines que van permetre el naixement de la guitarra elèctrica com la coneixem avui dia", ha afegit el comunicat. Marshall serà recordat a Londres pel seu llegat a la música al costat dels inventors de guitarres elèctriques Leo Fender i Les Paul.

stats