Mor el cineasta manresà Joan Soler, guanyador d'un Goya el 2004

El director, de 51 anys, va obtenir el màxim guardó del cinema espanyol pel curt documental 'Els nens del Nepal'

El cineasta català Joan Soler, que va guanyar un Goya l'any 2004, va morir ahir als 51 anys com a conseqüència d'un càncer que li va ser diagnosticat l'estiu passat, segons informa aquest diumenge el diari 'Regió 7'.

Soler va guanyar aquell any el Goya al millor curt documental per 'Els nens del Nepa', en què els seus directors, Soler i Javier Berrocal, viatgen al Nepal per visitar la Daleki School de Katmandú, dirigida per Vicky Xerpa i la funció de la qual és protegir i donar una vida digna als fills de famílies sense recursos.

Soler, nascut a Manresa (Bages) el 1962, va estudiar direcció cinematogràfica al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya i va ser el principal impulsor del Festival de Cinema de Manresa, que va dirigir fins al 2007. També va ser president de la coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya entre 2005 i 2009, i el 2004, any que va guanyar el Goya, va fundar les seva pròpia productora, Cinefilms Produccions.

Durant la seva carrera, es va centrar en els documentals socials o de denúncia, i també va ser nominat de nou el 2006 als Goya, en la categoria de millor curtmetratge documental, per l'obra 'Abandonati''.

Més continguts de