Mor l'escriptor Martí Olaya, director de l'històric cicle de teatre de Cavall Fort

Va morir ahir a Sant Cugat als 87 anys. Va fer una gran tasca en la divulgació del teatre infantil i català, fins i tot durant el franquisme

Dissabte va morir l'escriptor de Sant Cugat Martí Olaya i Galceran als 87 anys. Home de teatre, va ser director del Cicle de Teatre per a nois i noies Cavall Fort, les matinals de teatre del Romea, en què molts nens i nenes van descobrir el teatre català. Va formar part del consell de redacció de la revista en els primers anys, del 1968 al 1988.

Va tenir una important participació en la promoció del teatre infantil, el teatre amateur i el teatre català durant el franquisme. Va dirigir la col·lecció de teatre infantil ' Taller de Teatre' i 'Teatre: Joc d'Equip' a l'editorial La Galera, a més de coordinar durant tres anys la revista especialitzada en literatura infantil 'Faristol'.

També va ser president del patronat de la Fundació Folch i Torres, patró de la Fundació Universal de la Sardana i president de la Fundació Orfeó de Sants. Va rebre el Premi Jaume I d'Actuació Cívica Catalana (1986), entre altres guardons.

Fa 18 anys es va traslladar a Sant Cugat, ciutat amb la qual tenia un gran lligam cultural. Era articulista al 'Diari de Sant Cugat', on aquest mateix divendres havia publicat la seva última columna. Havia escrit a l''Avui', 'La Vanguardia', 'Serra d'Or' i la 'Revista de Sants'. Havia publicat diversos títols de novel·la juvenil, com 'Contes tendre' (La Galera, 1998) i algunes obres de teatre com 'Les cançons del firaire' (1972) i 'Riquet el del plomall' (1982).