Mor als 83 anys l'actriu i cantant Marujita Díaz

Va ser una de les actrius de revista més conegudes a l'Espanya dels anys 50 i 60 i també va ser una de les estrelles del cinema folklòric de l'època. La seva fama es va prolongar com a personatge assidu als programes del cor

L'actriu Marujita Díaz ha mort aquest dimarts als 83 anys. Nascuda a Triana (Sevilla), va debutar en el món de l'espectacle quan tenia sis anys i en el món del cinema quan en tenia 16, de la mà del també actor Tony Leblanc. Es va fer famosa, sobretot a la dècada dels 50 i 60, amb pel·lícules com 'La revoltosa' o 'La cumparsita'. També va destacar com a actriu de revista i cantant, amb cançons com 'Soldadito español', 'Banderita' i versions de cuplets com 'Si vas a París papá'. L'any 1958 va ser la representant d'Espanya al Festival de Cinema Espanyol d'Amèrica, que es va celebrar a Caracas, i tres anys després va rebre el Premio Nacional del Sindicato del Espectáculo com a millor actriu per la pel·lícula 'Pelusa' i aquell mateix any va representar Espanya al Festival de Viña del Mar (Xile).
 
 
La fama de Marujita Díaz al món de l'espectacle es va prolongar fins als anys 80 i va alternar la revista, la sarsuela, el cinema i la televisió.
 
Va estar casada amb l'actor Espartaco Santoni i el 'bailaor' i coreògraf Antonio Gades. Amb tot, en els darrers anys va ser més coneguda per la seva presència als programes del cor, sobretot arran d'una de les darreres parelles que va tenir, Dinio.
 


 

Més continguts de