Mor als 65 anys la cantant Natalie Cole, filla del llegendari Nat King Cole

Considerada com una de les grans veus del soul, el seu disc 'Unforgettable', on feia un duet pòstum amb el seu pare, va assolir unes vendes de 14 milions de còpies

La cantant Natalie Cole, filla de la llegenda del jazz Nat King Cole, va morir dijous al vespre als 65 anys a l'hospital Cedar Sinaí de Los Angeles arran de les complicacions dels problemes de salut que patia, segons va informar la seva família amb un comunicat. La cantant, que va superar la seva drogoaddicció, patia hepatitis des del 2008 i el 2009 va ser sotmesa a un trasplantament de ronyó.

Guanyadora de nou premis Grammy, Natalie Cole va vendre 14 milions de còpies del disc 'Unforgettable' (1991), on feia un duet pòstum amb el seu pare i versionava alguns dels seus temes més coneguts. Va publicar més de 20 àlbums entre el 1975 i el 2008. El darrer va ser un recopilatori de nadales.

Natalie Cole portava la música a la sang: el seu pare era la llegenda del jazz Nat King Cole i la seva mare, Maria Cole, cantava a l'orquestra de Duke Ellington. La seva carrera va començar molt aviat: als sis anys va fer un duet amb el seu pare i pocs anys després l'acompanyava en les seves aparicions televisives. El seu primer gran èxit va arribar el 1974, 'This will be', un dels temes del seu àlbum de debut i que la va fer mereixedora del seu primer Grammy.

També van tenir un gran èxit els dos àlbums que va publicar el 1977, 'Unpredictable' i 'Thankful'. Aleshores se la va arribar a comparar amb Aretha Franklin. Però aquest èxit tenia una cara fosca, ja que els seus problemes amb les drogues es remunten a aquest moment. El 1983 va passar diversos mesos en una clínica de desintoxicació i el 1985 va tornar amb l'àlbum 'Dangerous'.

 

 

 

 

 

Més continguts de