Cinema
Cultura 25/01/2012

Mor Nicol Williamson, el Merlí d''Excalibur'

L'actor anglès, de 73 anys, va ser descrit per John Osborne com "el millor intèrpret des de Marlon Brando"

Agències
1 min
Nicol Williamson a 'Excalibur'

BarcelonaLuke Williamson, fill de l'actor Nicol Williamson, ha comunicat avui que el seu pare va morir el 16 de desembre del 2011 a Amsterdam, on hi vivia des de feia prop de 20 anys. "Va donar tot el que tenia: mai va abandonar o es va queixar, va mantenir el sentit de l'humor fins al final", escrivia Luke a la pàgina web del seu pare. "Les seves últimes paraules van ser 't'estimo'. Jo estava amb ell, no era pas sol; i no va patir".

L'actor escocès va adquirir notorietat quan va aparèixer a l'obra Inadmissible evidence amb John Osborne, que el va definir com "el millor intèrpret des de Marlon Brando". Quan l'obra va anar obra, Williamson va ser nominat a un Tony, el 1966. Després va participar en produccions de clàssics teatrals com Hamlet i Oncle Vanya, per la qual va rebre una segona nominació als Tony.

La popularitat, tanmateix, li va arribar amb la interpretació del mag Merlí a Excalibur, el film de John Boorman del 1981. La seva darrera aparició en pantalla va ser al film del 1997 Spawn.

stats