ART
Cultura 07/06/2011

Mor Pepa Llopis, vídua de Joan Brossa

Va morir d'una embòlia dissabte al Bages, on passava el cap de setmana amb la seva família

Redacció
1 min

BARCELONADissabte va morir a Calders (Bages), d'una embòlia, la vídua de l'artista plàstic, poeta i dramaturg Joan Brossa. Pepa Llopis era presidenta de la Fundació Brossa, que treballa per mantenir el llegat de l'escriptor. "Fins l'últim dia va anar cada matí a la Fundació", ha explicat a l'ARA Hermann Bonnín, director de l'Espai Escènic Joan Brossa. "La Pepa era la columna vertebral de Joan Brossa, que era anàrquic, en molts aspectes descuidat, socialment no tenia normes. La Pepa ho va abandonar tot per ell, fins i tot la professió d'infermera. Era més que una crossa per a Brossa, va ser una transubstanciació", defineix Bonnín.

Llopis no va ser una Gala. No va influir en l'obra del poeta, dramatug i artista, però va fer-li de centre de gravetat i es va ocupar de la seva obra, fins i tot la defenava més que ell. "Era una ortodoxa brossiana", diu Bonnín. Llopis havia demanat que no se celebrés cap acte públic en la seva defunció. L'Espai Brossa li dedicarà dijous un acte íntim, a les 7 de la tarda.

El nom de Joan Brossa i la seva Fundació han tornat a estar d'actualitat perquè coincidiran aquest setembre tres bones notícies per a la perpetuació del seu llegat: s'obrirà un teatre brossià a La Seca, el MACBA acollirà tot el seu llegat i s'ocuparà de la difusió i es publicaran diverses obres, algunes inèdites, a Arola.

stats