Cinema
Cultura 10/01/2011

Mor Peter Yates, el director de 'Bullit'

El director britànic és conegut sobretot per títols com 'L'ajudant de camerino', 'El confidente', 'Primera volada' i, sobretot, per convertir Steve McQueen en el mite més cool del cinema a 'Bullit'.

Redacció
1 min
Peter Yates

BarcelonaSegons informa Deadline, el director britànic Peter Yates va morir aquest cap de setmana als 82 anys després d'una llarga malaltia. Yates, que va ser alumne de la Reial Acadèmia d'Art Dramàtic, va debutar amb un vehicle menor per Cliff Richards i The Shadows, però es va fer un nom amb Bullit (1967), la seva primera pel·lícula als Estats Units. Protagonitzada per Steve McQueen com a tinent Frank Bullit, la cinta és un thriller policíac que va passar a la història per la memorable banda sonora de Lalo Schifrin i la prodigiosa persecució de cotxes pels carrers de San Francisco.

Altres títols importants de Peter Yates van ser John i Mary (1969), amb Dustin Hoffman i Mia Farrow, El confidente (1973), amb Robert Mitchum interpretant al detectiu Eddie 'Fingers' Coyle, L'ajudant de camerino (1983) i Primera volada (1979). Aquestes dues pel·lícules van rebre el reconeixement de l'Acadèmia de Hollywood que les va nominar a cinc Oscar cadascuna.

Altres dels seus films més populars són Un diamant molt calent (1972), un film de lladres de banc amb Robert Redford i la comèdia de 1974 amb Barbara Streissand Tot ho faig per tu.

stats