Cultura 21/05/2012

Mor Robin Gibb, dels Bee Gees, als 62 anys

Tenia càncer de còlon i fetge i havia contret una pneumònia

Reuters
1 min

LondresRobin Gibb, membre dels Bee Gees, ha mort de càncer aquest diumenge als 62 anys, segons han confirmat fonts de la família i s'ha publicat a la seva pàgina web oficial. Tenia càncer de còon i de fetge i darrerament havia contret una pneumònia.

Juntament amb els seus germans, Maurice –mort l'any 2003– i Barry, havia format un dels grup més cèlebres de l'època de la música disco. Durant els anys 60 i 70, el trio va vendre més de 200 milions de discos.

Tot i que havien nascut a Manchester, a Anglaterra, els germans s'havien traslladat a Austràlia amb la seva família l'any 1958, i allà van començar a cantar.

Dos dels moments clau de la carrera del trio van ser el 1975 i el 1977: primer, amb publicació del disc 'Jive Talkin', i després, amb la seva participació en la banda sonora de la pel·lícula 'Saturday Night Fever', protagonitzada per John Travolta –el Tony Manero que passava les nits de dissabte ballant a les discoteques–, un treball que els va convertir definitivament en estrelles mundials.

stats