Publicitat
Publicitat

Música

Mor Joe Cocker als 70 anys

El cantant va interpretar temes tan populars com 'You can leave your hat on', 'Unchain my heart' o la versió dels Beatles 'With a little help from my friends'

El cantant anglès de rock i blues Joe Cocker ha mort aquest dilluns als 70 anys. El músic es va fer famós a finals dels 60 gràcies a versions dels Beatles com 'With a little help from my friends', que interpretava en directe amb els moviments espasmòdics que el caracteritzaven.

Cocker va néixer el 1944 a Sheffield i va créixer escoltant blues i soul. El seu gran ídol era Ray Charles, que un cop va dir de Cocker que era el seu "únic deixeble verdader". El cantant es va obrir camí en el món de la música al llarg dels anys 60 i va canviar sovint de formació. El 1964 va editar el seu primer 'single', la versió dels Beatles 'I'll cry instead'. Les versions del quartet de Liverpool van ser una constant al llarg d'aquest anys i li van donar el seu primer gran èxit el 1968, gràcies a 'With a little help from my friends', que Cocker va interpretar l'any següent al Festival de Woodstock en una actuació que es considera mítica.

Després d'una dècada dels 70 productiva pel que fa a discos i concerts però irregular en l'apartat artístic i marcada pels problemes amb l'alcohol de Cocker, la popularitat del cantant comença a esvair-se. Però als 80, el cinema rescata l'intèrpret gràcies als temes que canta en les bandes sonores de dues pel·lícules populars: el duet amb Jennifer Walters 'Up where we belong', del film 'Oficial i cavaller', i l'explosiva 'You can leave your hat on', del 'hit' eròtic de la dècada, 'Nou setmanes i mitja'. L'última cançó es converteix en una icona associada a la sexualitat festiva i l'erotisme 'light' de l'estriptis.

La culminació d'aquesta etapa d'èxit dels 80 arriba amb el disc 'Unchain your heart', del qual es fa també molt popular la cançó homònima del disc, que recupera el Joe Cocker més 'rhythm'n'blues', de veu profunda i modulació negra.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT