Mor als 99 anys l'artista Carmen Wernoff

Va ser una de les estrelles en l'edat d'or del Paral·lel i era la mare de la vedet Christa Leem

L'artista Carmen Picot, coneguda amb el sobrenom de Carmen Wernoff, ha mort aquest dissabte a les Franqueses del Vallès als 99 anys, segons han informat a Efe fonts pròximes a la família. Wernoff va néixer a Barcelona el 1920, pertanyia a una família de llarga tradició circense i va destacar fa unes dècades al teatre i al 'music hall' barceloní. Va debutar al Teatre Circo Barcelonés quan tenia només 17 anys i va cantar i ballar en l'edat d'or del Paral·lel. També era coneguda per ser la mare de la desapareguda actriu i vedet Christa Leem.

L’últim viatge de Carmen Wernoff

"Wernoff representava la vedet de la vella escola", ha assenyalat el promotor cultural Joan Estrada, que ha afegit que "mai no va ser una dona de grans escenaris, sinó de locals més de cabaret". Segons Estrada, Wernoff es va consagrar "quan va passar a ser la mare de Christa Leem, una personalitat transgressora i creativa que va morir el 2004 i que encara és reconeguda pels seus espectacles d'estriptis i cafè concert". 

Estrada forma part del grup 'Un dels nostres', que concedeix els premis Christa Leem i amb els quals s'ha distingit artistes com el Niño de Elche i escriptors com Javier Pérez Andújar. El grup homenatjarà Wernoff en la pròxima edició dels guardons.