El director ha mort per complicacions de la malaltia de Parkinson

Mor el cineasta de l'olimpisme

Bud Greenspan (1926-2010) va ser el realitzador per excel·lència del moviment olímpic. Va dirigir, entre d'altres, les pel·lícules oficials dels jocs de Los Angeles 84, Barcelona 92 i Sidney 2000

La filmografia de Greeenspan alterna produccions per al cinema i la televisió, però la temàtica roman inalterable: els esports. El director va debutar amb un reportatge en què acompanyava l'atleta Jesse Owens a l'escenari del seu triomf als jocs de Berlin de 1936, anticipant un vincle amb l'olimpisme que es mantendria al llarg de la seva carrera.

Greenspan va alternar encàrrecs de la televisió i del COI, i va fer pel·lícules tant al voltant dels jocs d'estiu (Los Angeles 84, Seul 88, Barcelona 92, Atlanta 96) com dels jocs d'hivern (Nagano 98, Salt Lake City 2002).

Quan el president del COI Joan Antoni Samaranch li va atorgar l'Ordre del Mèrit Olímpic el 1985 el va descriure com "el més important productor, escriptor i director de films olímpics; encara més, un amic per sempre de la família olímpica".


Més continguts de