Publicitat
Publicitat

Fotografia

Tenia 99 anys

Mor la fotògrafa nord-americana Eve Arnold

El 1957 es va convertir en la primera dona que ingressava en l'agència Magnum i és famosa també pels seus retrats de Marilyn Monroe

La fotògrafa nord-americana Eve Arnold, la primera dona que va ingressar en l'agència Magnum, va morir ahir als 99 anys a Londres, segons va anunciar la famosa agència de fotoperiodisme fundada entre d'altres per Robert Cappa.

Després de convertir-se el 1957 en la primera dona que formava part de l'agència, la fotògrafa va aconseguir fama mundial pels seus retrats de polítics com Indira Ghandi o Margaret Thatcher o estrelles del cel·luloide com Marilyn Monroe.

Arnold i la protagonista de Ningú no és perfecte van establir una íntima relació personal que es va prolongar durant una dècada i que va concloure amb la tràgica mort de l'actriu el 1962.

Tot i ser coneguda pels seus retrats de famosos, Arnold preferia fer reportatges gràfics en profunditat com el que va realitzar sobre la moda del barri negre de Harlem a Nova York –que va obrir-li les portes de Magnum– i els que va fer durant els anys 60 i 70 en els països àrabs, documentant els primers canvis d'estatus de la dona en el món islàmic, o a la Xina, on va ser un dels primers nord-americans que va aconseguir un visat durant l'època en què Washington i Pequín no mantenien relacions diplomàtiques.

Arnold va continuar treballant fins als seus últims dies, i col·laborava amb diaris de renom com The Sunday Times. El proper mes està prevista la publicació d'una de les últimes monografies de la fotògrafa, All about Eve.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT