Mor l'actor Carles Velat als 69 anys

Va participar en pel·lícules com 'La vaquilla', sèries de televisió com 'Les Guillermines del rei Salomó' i obres teatrals com 'Agost'

L'actor barceloní Carles Velat ha mort aquest dimecres, segons informa Europa Press. Nascut el 3 de novembre del 1946, Velat va treballar al teatre, el cinema i la televisió, i també va fer d'actor de doblatge. La capella ardent serà aquest dimecres al tanatori de les Corts, a Barcelona, a partir de les 12.30 hores, i la cerimònia de comiat, aquest dijous a les 10.30 h.

Velat va començar fent teatre universitari, i a finals dels anys 60 es va apuntar a l'escola de teatre Adrià Gual, on coincideix amb Ricard Salvat, Josep Montanyès i Fabià Puigserver, entre altres. Va participar en diferents muntatges teatrals, sobretot a Barcelona, però també a Madrid, on va treballar amb Fernando Fernán Gómez. Als anys 70 va iniciar la carrera cinematogràfica amb papers a pel·lícules com 'La oscura historia de la prima Montse' (Jordi Cadena, 1977) i 'Mi hija Hildegart' (Fernando Fernán Gómez, 1977). Paral·lelament, va actuar en sèries de televisió com 'La saga dels Rius'.

La popularitat de Carles Velat va afiançar-se a principis dels 80, amb sèries com 'Les Guillermines del rei Salomó', 'Carme i David, cuina, menjador i llit' i el 'Digui digui', i pel·lícules com 'La vaquilla' (Luis G. Berlanga, 1985). Als anys 90 va actuar a la sèrie 'La Rosa', i després d'uns anys d'inactivitat va tornar amb films com 'El gran Vázquez' (Óscar Aibar, 2010) i obres de teatre com 'Agost', al Teatre Nacional.

Més continguts de