Publicitat
Publicitat

Teatre

Mor l'actor Paco Valladares

L'intèrpret de 76 anys, amb un extens currículum al teatre i com a actor de doblatge, feia quatre anys que lluitava contra la leucèmia

L'actor Paco Valladares (Pilas, Sevilla) ha mort als 76 anys, segons ha explicat la presentadora María Teresa Campos al programa 'Qué tiempo tan feliz', del qual Valladares era col·laborador. Segons la pàgina web de Telecinco, l'actor ha mort a causa de complicacions sorgides com a conseqüència d'una leucèmia, malaltia contra la qual lluitava des de feia quatre anys.

Tot i que la seva gran veu li va obrir les portes de la televisió, on es va iniciar als 50 com a locutor de continuïtat, la carrera de Valladares es va desenvolupar principalment en el teatre, on se'l tenia per un dels millors intèrprets còmics espanyols. El 2009 va guanyar el premi Mayte de teatre per la seva trajectòria i el 2011 va ser nomenat Quijote Universal a Mota del Cuervo (Cuenca).

En el cinema, a més de participar en pel·lícules com 'El juego de la oca' o 'Manolito Gafotas', va ser la veu del doblatge espanyol d'actors com Clint Eastwood  (a 'El bo, el lleig i el dolent'), Richard Burton, Alain Delon, Robert Redford i un llarg etcètera. A la televisió, l'intèrpret va protagonitzar grans obres del teatre espanyol i internacional al programa 'Estudio 1' i va presentar diferents programes per a TVE i Canal Sur. En els últims anys, s'havia convertit en un dels col·laboradors fixos dels diferents magazins presentats per María Teresa Campos.


Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT