Cinema

Mor l'actor Philip Seymour Hoffman

El cos del prestigiós intèrpret, de 46 anys, ha estat trobat al seu apartament de Nova York. Aparentment ha mort de sobredosi

El prestigiós actor Philip Seymour Hoffman ha aparegut mort al seu apartament de Nova York. El protagonista de 'Capote', guanyador de l'Oscar, tenia 46 anys.

Fonts policials citades pel 'Wall Street Journal', que ha avançat la notícia, asseguren que el cadàver l'han trobat al lavabo del seu apartament del West Village de Manhattan amb una agulla i dos sobres. El que hi havia dins dels sobres tot apunta que era heroïna, però aquest extrem encara no ha estat confirmat. L'ha trobat un amic guionista, que estava preocupat perquè no sabia res d'ell, i ha anat cap al seu pis a les 11.15 h del matí. "Està bastant clar que ha estat una sobredosi, la xeringa era al braç", ha dit un policia al 'New York Times'.

L'empremta que deixa Hoffman en el cinema d’autor i en les grans produccions de qualitat és de primer nivell. Estava considerat un dels millors actors nord-americans de la seva generació. La seva carrera cinematogràfica va arrencar a principis dels 90 amb papers secundaris a títols com 'Twister' i 'Essència de dona'. El 1994 va treballar a 'Sydney', el debut del director Paul Thomas Anderson, amb qui forjaria la seva relació creativa més important i tornaria a col·laborar en films com 'Boogie Nights', 'Magnolia', 'Punch drunk love' i 'The master'. Un dels seus treballs més celebrats va ser l'obsés sexual de 'Happiness', de Todd Solonz.

Ràpidament, Seymour Hoffman es va convertir en un dels actors més sol·licitats de Hollywood. Va participar en pel·lícules com 'El talent de Mr. Ripley', d'Anthony Mingella, 'State and Main', de David Mamet, 'La última noche', de Spike Lee... L'Oscar li arribaria pel seu paper com a Truman Capote al 'biopic' 'Capote', que reconstruïa el procés creatiu del llibre 'A sang freda'. Tornaria a estar nominat com a espia de la CIA per 'Charlie Wilson's War', com a mossèn acusat de pedofília per 'Doubt' i com a guru d'una secta per 'The master'.

El 2010 va dirigir la seva única pel·lícula com a director, 'Jack goes boating', que ell mateix va protagonitzar, però que no es va arribar a estrenar als nostres cinemes. Un dels seus últims papers, encara no estrenat, és l'adaptació de John LeCarré 'A most wanted man', d'Anton Corbijn. Hoffman també va tenir una carrera teatral important com a actor i director que li va procurar tres nominacions als Tony.

Més continguts de