Publicitat
Publicitat

CINEMA

Mor l'actor mexicà Pedro Armendáriz

Fill d'un dels grans actors de l'Edat d'Or del cine mexicà, l'intèrpret havia actuat en més de 100 films i supreproduccions de James Bond i el Zorro

L'actor mexicà Pedro Armendáriz , de 71 anys , va morir dilluns en un hospital de Nova York a conseqüència d'un càncer , segons ha informat el canal de televisió Mil·lenni, que va citar un comunicat de la família .

Armendáriz , fill dels reputats actors Pedro Armendáriz i Carmelita Pardo , va ser una de les principals figures del cinema mexicà , amb més d'un centenar de pel·lícules, entre les quals hi ha l'aparició a Llicència per a matar de James Bond i les superproduccions La màscara del Zorro i La llegenda del zorro . Del 2006 al 2010 va ser president de l'Acadèmia Mexicana d'Arts i Ciències Cinematogràfiques . A més d'actor i productor , Armendáriz va ser jurat de festivals internacionals de cinema com Biarritz i Sant Sebastià.

La seva primera pel·lícula va ser Fora de la llei , el 1965 , i la seva última aparició cinematogràfica va ser en el curtmetratge Despertar, estrenat el març d'aquest any i que va protagonitzar al costat de Cristina Obregón . Encara té algunes pel·lícules a punt d'estrenar, com Mamitas i Casa de padre, amb Gael García Bernal i Diego Luna.

Armendáriz , nascut el 6 d'abril de 1940 a la capital mexicana , va rebre el Premi Luis Buñuel en l'edició del 2006 del Festival Internacional de Cinema d'Osca. També intèrpret de telenovel·les i productor de programes educatius , l'actor va destacar en films com El crim del pare Amaro , La llei d'Herodes i La seva altesa sereníssima.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT